Skapa ditt drömhem med skräddarsydda och platsbyggda lösningar: Inspiration och råd från våra erfarna inredningsexperter.

NAVET_Custom-built_kitchen

Att skapa ett hem där varje kvadratmeter används effektivt är något som uppskattas världen över. Här delar vi med oss av några stilfulla, skräddarsydda lösningar från badrum till vardagsrum, som för närvarande inspirerar oss extra mycket.

Ta del av våra experter och deras gedigna kunskap om platsbyggda lösningar för att förverkliga din vision. Få inspiration från deras projekt och ta med dig användbara tips för att underlätta ditt kommande inredningsprojekt.

Look’s tips för att skapa drömbadrummet och det ultimata hemmakontoret:


Custom built in solution_tips from_Look Projects
Look Projects picture shows home office

Skapa helhet:

För att skapa effektiv platsbyggd förvaring i badrummet och hemmakontoret, tänk helhet. Se till att det harmoniserar med resten av ditt boende genom att använda liknande material, färger och stil.

“För att skapa effektiv inbyggd förvaring, tänk på helheten. Se till att det harmoniserar med resten av ditt boende genom att använda liknande material, färger och stil.”

En moodboard och provbitar av material kan ge inspiration och tydlighet. Måla provbitar hemma för att förstå hur färger upplevs i olika ljus. Och glöm inte belysningen, den spelar en avgörande roll, både för funktionalitet och atmosfär.

Optimal arbetsplats:

Välj en plats för ditt hemmakontor som är fri från distraktioner och som främjar en lugn arbetsmiljö. Skapa en tydlig gräns mellan arbete och avkoppling genom att separera arbetsutrymmet från andra delar av hemmet.

Ergonomisk design:

Investera i ergonomiska möbler och utrustning för en bekväm arbetsposition. Justerbara stolar, ergonomiska skrivbord och rätt belysning är nyckelfaktorer för långsiktig komfort.

Naturligt ljus:

Utnyttja naturligt ljus för att förbättra arbetsmiljön. Placera skrivbordet nära fönstret och komplettera med konstgjord belysning för att skapa en ljus och inbjudande atmosfär.

Effektiv förvaring:

Skapa smart förvaring för att hålla arbetsytor organiserade. Hyllor, lådor och organisatörer hjälper till att hantera papper, filer och andra arbetsrelaterade material.

Smart förvaring i badrummet:

Integrera gömd förvaring i badrumsinredningen för att hålla ytan ren och organiserad. Skräddarsydda hyllor och skåp kan anpassas efter dina behov och bidra till att minimera röran.

Detaljer som gör skillnad:

Små detaljer som materialvalet, som sten och trä, kan förstärka den naturliga känslan. Placera viktiga element som handfat och förvaring inom räckhåll för att underlätta dagliga rutiner.

Tänk tidlösa material:

Använd tidlösa material för att binda ihop rummen. Matcha handtag med vägglampor och välj en genomgående metall för enhetlighet.

custom storage bathroom
Custom storage cabinary bathroom
Talk-To_blogg_LOOK-Projects_kitchen

NAVETS´s bästa tips för ett skräddarsytt kök:


Kitchen design by NAVET
NAVET interior studio

“Innan du börjar designa, fundera över hur du använder ditt kök. Skräddarsy lösningar för att passa ditt sätt att laga mat och umgås.”

Anpassa för din livsstil:

Innan du börjar designa, fundera över hur du använder ditt kök. Ta hjälp med att skräddarsy lösningarna för att passa ditt unika sätt att laga mat och umgås. Tänk redan från början in förvaring av köksapparater som brödrost, mixer, kaffemaskin och så vidare.

Förvaring anpassad för dig:

Gillar du att fermentera, sylta eller safta? Tänk in en grund hylla att förvara dina burkar på. Gillar du vin? Gör plats för både vinkyl och vinhylla. Har du många apparater? Dölj dem i skåp med utdragbara hyllor och korgar. Det är ditt kök, och det bör återspegla din unika smak och livsstil.

Materialval:

Välj material som är både snygga och lättskötta. Det är särskilt viktigt i köket där det kan bli stänk och spill. Överväg också hållbarhet och långsiktig estetik. Kanske kan du ta vara på delar av ditt befintliga kök men disponera om till en mer funktionell lösning?

Balansera stil och funktion:

Att balansera stil och funktion i köket handlar om att skapa en plats där varje detalj är avsiktligt vald för att passa ditt behov och samtidigt skapa en inbjudande miljö med plats för umgänge. Hållbarhetstänket blir extra viktigt just i köket och ofta går det göra helt nya konfigurationer även med äldre inredning.

Erik Bratsbergs tips för den perfekta platsbyggda bokhyllan:


Interior designer Erik Bratsberg
Book shelf designed by Erik Bratsberg

“Innan du ger dig in i byggprocessen är det avgörande att tydliggöra varför du vill ha en platsbyggd bokhylla. Definiera dina behov för att skapa en hylla som verkligen passar ditt syfte.”

Definiera ditt syfte:

Innan du ger dig in i byggprocessen är det avgörande att klargöra varför du vill ha en platsbyggd bokhylla. Är det för extra förvaring, att dölja elektronik som en TV, eller för att fylla en tom vägg? Tydliggör dina behov för att skapa en hylla som verkligen passar ditt syfte.

Gå igenom vad du vill förvara:

För att fylla ut en hel vägghylla behöver du en del objekt. Så, om du inte bara vill ha böcker i de öppna ytorna, var säker på att avsätta en del av budgeten för detta ändamål.

Stilsättning:

Bestäm den önskade stilen för din bokhylla. Ska den vara integrerad eller modulär? Överväg om den bör matcha väggfärgen för en diskret look eller om den ska sticka ut med en kontrastfärg. Ta hänsyn till övrig inredning för att säkerställa harmoni.

Glöm inte dold förvaring:

Det mesta som behöver förvaras är inte nödvändigtvis vackert. Därför kan du aldrig få nog med dold förvaring.

Bygg inte för ventilation!

För ventilationens skull bör du undvika onödig konstruktion.

Rumslig anpassning:

Tänk på rummets storlek och form när du planerar placeringen av din bokhylla. Anpassa hyllan efter rummets unika egenskaper för att skapa en perfekt passform.

Materialval:

Välj material noggrant baserat på estetik och funktionalitet. Trä ger en varm känsla, medan metall eller glas kan addera modernitet. Tänk på att materialvalet också påverkar underhållet.

Belysning:

Integrera belysning för att lyfta fram böcker och dekorativa föremål. LED-lister eller diskreta lampor kan skapa en inbjudande atmosfär och samtidigt vara praktiska.

Var kreativ:

Utforska kreativa idéer. Kan en tillkommande vägg tillåta skåp även från intilliggande rummet? Kan en väggpanel vara ett dolt skåp? Var kreativ med att integrera TV:n, eldstad eller glashylla för att skapa en unik och personlig platsbyggd bokhylla.

Vill du ha hjälp och inspiration med platsbyggda lösningar?

Boka en konsultation med en av våra experter och få hjälp och rådgivning med platsbyggda lösningar som passar just dig och ditt hem.

Skapa ditt drömhem med skräddarsydda och platsbyggda lösningar: Inspiration och råd från våra erfarna inredningsexperter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *