Kajsa Melchior

Inredningsdesigner & konstnär

Kajsa Melchior är inredningsdesigner och konstnär baserad i Stockholm. Hennes arbete balanserar mellan skulptur och rymd och resulterar ofta i inredningsprojekt där rymd, form, material, färger och ljus sätts samman som en helhet.

Kajsa har en kandidatexamen i design med fokus på inredningsarkitektur, delvis från HDK, högskolan för design och konst i Göteborg med ett stipendieår på Chelsea College of Art and Design i London.

Efter fem års arbete som inredningsdesigner på Wingårdhs arkitektkontor slutförde hon masterprogrammet i inredning på Konstfack och har sedan dess drivit sin egen firma.

Form, material och rumslighet står i fokus i alla hennes projekt. Oavsett omfattningen av projektet, det vill säga om det är en möbel som ska ritas eller en hel inredning, ligger konsten i att se varje detalj och anpassa formen och materialet till det omgivande rummet.

Kajsa ser fram emot att hjälpa dig att skapa inredningen du drömmer du men kanske inte själv kan få till. Vare sig du vill ha hjälp att skapa ett mysigt vardagsrum till stöd och råd kring förändring av en planlösning eller inspiration till väggfärger finns Kajsa bara ett videosamtal bort.

Precis som vi, är alla utrymmen unika och fyllda med både potential och problem. För att utveckla en atmosfär som är både funktionell och vacker tror jag på bra samtal. Min önskan är inte bara att hjälpa dig att skapa ditt drömutrymme, utan att hjälpa dig att skapa ditt oförutsedda drömutrymme. Du säger vad, jag föreslår hur – Let’s talk!” 

Stockholm, Sweden

English and Swedish speaking

  Få hjälp med:

 • Möblering och inredning 
 • Val och placering av möbler, mattor och heminredning
 • Färgsättning och kulörval för väggar, tak och snickerier
 • Styling av rum
 • Hur du kan tänka med gardiner och textilier
 • Platsbyggnationer (bokhyllor, förvaring, skrivbord etc)
 • Planering och tips inför eller under en renovering
 • Rådgivning vid ändring av planlösningar
 • Bollplank kring layout badrum, tvättstuga och kök
 • Ljussättning (placering och typ av belysning)
 • Bollplank till design av egna möbler för att du ska hitta din egen unika stil.
 • Bollplank/ handledare om en du har egna konstnärliga hobbyprojekt

Boka en videokonsultation

Längd möte:
25 min
Pris:
1150 SEK
Konsultation:
1:1 videomöte
Längd möte:
55 min
Pris:
2200 SEK
Konsultation:
1:1 videomöte

Jag hade en så bra konsultation och rekommenderade omedelbart Kajsa och Talk To till en vän. Hon var en sann fröjd att tala med och erbjöd insikter som vi inte hade övervägt.”

– Conny

Mer hjälp?

Om du efter din konsultation vill köpa ytterligare tjänster från rådgivaren, t ex moodboards, planritningar eller inredningsförslag så går det självklart bra, förutsatt att rådgivaren har tid. Vi hjälper dig såklart att beställa denna typ av tjänster.

Vad kan du förvänta dig av en videokonsultation?

En videokonsultation hjälper dig att komma vidare kring dina frågor och funderingar runt hemmet. Mötet kommer att ge dig inspiration och vägledning för att hjälpa dig att ta hållbara beslut för att skapa ett hem du älskar.

Att få prata med ett proffesionellt bollplank är guld värt och kommer att spara dig otaliga timmar i funderingar, felköp och beslutångest.

Visa upp det du vill prata om under videomötet, förbered en enkel presentation med bilder och länkar eller ställ dina frågor direkt i mötet.  Tiden är din att utnyttja och rådgivaren är där för att hjälp dig. Ett tips är att ta noteringar eller anteckna.

Vanliga frågor

Hur fungerar en konsultation?

Alla konsultationer äger rum över videosamtal i Google Meet. Innan din konsultation kommer du att få en kalenderinbjudan med en länk via email som leder till din konsultation. I mötet kommer du kunna visa ditt hem/rum/trädgård och prata med din rådgivare och bolla dina tankar och funderingar.

Kommer rådgivaren att skicka underlag så som ritningar och moodboards till mig efter konsultationen?

Talk To är en tjänst som baseras kring videokonsultationer. Lite som att träffa en läkare online. Det betyder att all kommunikation med din rådgivare sker under mötet och inga leveranser i form av ritningar etc skickas till dig efteråt.

Därför är det viktigt att du skriver ner och tar anteckningar under mötet.

Skulle du däremot vilja beställa ett större projekt av din rådgivare så går det såklart bra. Kontakta oss på help@talkto-official.com efter mötet så hjälper vi dig. 

Ska jag förbereda mig inför min konsultation?

Innan din konsultation kommer du att få en guide av oss som tydligt visar hur du förbereder dig på bästa möjliga sätt. De bästa konsultationerna är de där kunden förberett sig och vet vilka frågeställningar de vill ha svar på.

Dina förberedelser kan så klart vara så minimala eller grundliga som du anser är nödvändigt för att uppnå dina mål med konsultationen. Vi föreslår att du sätter ihop ett enkelt dokument eller en presentation som innehåller foton av de utrymmen du behöver hjälp med och frågor du vill ha svar på.

Du kommer också kunna ladda upp inspirationsbilder, möbler/inredning som du gillar eller planritningar/ritningar. Din rådgivare kommer kunna ta del av detta underlag och på så vis förbereda sig inför mötet med dig. Har du ytterligare frågor om hur du ska förbereda dig är du välkommen att kontakta oss på help@talkto.offical.com

Hur visar jag rådgivaren mitt hem?

Då mötet sker över video (Google Meet) som du kan använda på din mobiltelefon, bärbara dator eller Ipad så är tanken att du under mötet filmar ditt utrymme så att rådgivaren kan se och ge råd direkt.

Innan mötet kommer du även kunna ladda upp bilder samt dina frågeställningar så att rådgivaren kan förbereda sig. Det går även att dela bilder och annat material med varandra under själva videomötet. 

Hur betalar jag för en konsultation?

Betalning sker tryggt med kort vid bokning av en konsultation. Precis som när du köper ett klädesplagg eller liknande i en webshop.

Kan jag kontakta min bokade rådgivare innan mötet och berätta vad jag vill prata om?

Du kommer inte kunna kontakta eller diskutera direkt med din rådgivare innan konsultationen.

Däremot kommer du, när du bokar ditt möte få möjlighet att skriva en kort anteckning till din rådgivare och förklara vad du vill prata om. Efter bokningen av din konsultation kommer du även få möjlighet att fylla i ett frågeformulär för att ge din expert ytterligare information om ditt projekt och dina frågeställningar.

Du kan också att kunna ladda upp filer (presentationer, bilder, planritningar etc.) som rådgivaren kan titta på innan konsultationen och som ni kan titta på tillsammans under din konsultation.