Studio He

Arkitekt & Inredningsdesigner

Studio He, grundat av Xiao He, är en fullservicearkitektur- och inredningsdesignstudio som formger drömhem från skiss till färdigt resultat.

Många känner kanske igen Xiaos lantställe från den senaste säsongen av Grand Designs Sweden. Där beskrevs hennes hem som den perfekta hybriden mellan en case study-villa, svensk timmerstuga och asiatisk tempelarkitektur.

Xiao blev nyligen utvald som en av 20 unga arkitektkontor i världen av Wallpaper* Architects’ Directory 2023.

Xiao har arbetat som arkitekt i kommersiella projekt i 11 år, men arbetar nu endast med privata projekt som överensstämmer med hennes designfilosofi. Hon skapar lösningar för sina kunder med stöd och rådgivning genom hela processen att skapa ett hem, med vägledning längs vägen.

Utmärkande för Xiaos design är den konstanta balansen mellan hållbarhet och miljöhänsyn, kombinerat med harmoni och estetik i varje projekt. Hennes tillvägagångssätt innebär ett nära samarbete mellan kundernas identitet och önskemål, den omgivande naturen och hennes karaktäristiska nordiska och asiatiska designstil.

“Oavsett ditt projekt, skapar jag lösningar för att ge dig stöd och tips i hela skapa-ett-hem-djungeln och vägledning längs med vägen” 

Stockholm, Sweden

Svenska, kinesiska och engelska

  Få hjälp med:

 • förändra en planlösning
 • rådgivning kring planlösningar för badrum och kök
 • rådgivning kring utbyggnation av hus
 • stöd och support vid bygglov
 • ideer och support kring konstruktion
 • se över din kostnadskalkyl
 • tips och råd kring hur du ska ta hand om ditt hus
 • support om du letar eller ska köpa en tomt
 • planering och ideér vid renovering
 • platsbyggnationer
 • möbelval och möblering
 • välja och kombinera kulörer

Boka en videokonsultation

Tid:
25 min
Pris:
1495 SEK
Konsultation:
1:1 videomöte
Tid:
55 min
Pris:
2495 SEK
Konsultation:
1:1 videomöte

Vad säger kunder?

“Med hjälp av Xiao fick vi hjälp inte bara med våra specifika frågor utan också med alla oförutsedda detaljer som verkligen gjorde skillnad. Vi var mycket nöjda med tjänsten. Jag rekommenderar verkligen andra i samma
planerings- och renoveringsfas som vi befinner oss i att dra nytta av denna ovärderliga resurs. Det är ett kostnadseffektivt sätt att säkerställa att dina stora investeringar i slutändan överträffar dina förväntningar!
” 

– Victor

“Jag är otroligt nöjd, kunde inte ha bett om en bättre vägledning. Xiao är verkligen ovärderlig. Så effektiv. Hon visste exakt hur man skulle justera alla dimensioner och placeringar i ett helt hus med minimala förändringar för att göra det så mycket bättre. Hon är tänker både praktisk och visuellt, vilket fungerade otroligt bra med mig. Jag är verkligen överlycklig.” 

– Karin

“Imponerad av Xiaos service! På mindre än en timme skapade hon en ny planlösning för vår husrenovering, som uppfyllde alla våra krav. Trots ett år av misslyckade försök på egen hand, förde Xiaos session allt smidigt samman. Hennes första förslag anpassades snabbt till min input, vilket resulterade i en planlösning och fasadskiss som vi är mycket nöjda med. Rekommenderas varmt för alla som söker insikter om planlösningar – utmärkt värde för tid och pengar!” 

– Siri

Mer hjälp?

Om du efter din konsultation vill köpa ytterligare tjänster från rådgivaren, t ex moodboards, planritningar eller inredningsförslag så går det självklart bra, förutsatt att rådgivaren har tid. Vi hjälper dig såklart att beställa denna typ av tjänster.

Vad kan du förvänta dig av en videokonsultation?

En videokonsultation hjälper dig att komma vidare kring dina frågor och funderingar runt hemmet. Mötet kommer att ge dig inspiration och vägledning för att hjälpa dig att ta hållbara beslut för att skapa ett hem du älskar.

Att få prata med ett proffesionellt bollplank är guld värt och kommer att spara dig otaliga timmar i funderingar, felköp och beslutångest.

Visa upp det du vill prata om under videomötet, förbered en enkel presentation med bilder och länkar eller ställ dina frågor direkt i mötet.  Tiden är din att utnyttja och rådgivaren är där för att hjälp dig. Ett tips är att ta noteringar eller anteckna.

Vanliga frågor

Hur fungerar en konsultation?

Alla konsultationer äger rum över videosamtal i Google Meet. Innan din konsultation kommer du att få en kalenderinbjudan med en länk via email som leder till din konsultation. I mötet kommer du kunna visa ditt hem/rum/trädgård och prata med din rådgivare och bolla dina tankar och funderingar.

Kommer rådgivaren att skicka underlag så som ritningar och moodboards till mig efter konsultationen?

Talk To är en tjänst som baseras kring videokonsultationer. Lite som att träffa en läkare online. Det betyder att all kommunikation med din rådgivare sker under mötet och inga leveranser i form av ritningar etc skickas till dig efteråt.

Därför är det viktigt att du skriver ner och tar anteckningar under mötet.

Skulle du däremot vilja beställa ett större projekt av din rådgivare så går det såklart bra. Kontakta oss på help@talkto-official.com efter mötet så hjälper vi dig. 

Ska jag förbereda mig inför min konsultation?

Innan din konsultation kommer du att få en guide av oss som tydligt visar hur du förbereder dig på bästa möjliga sätt. De bästa konsultationerna är de där kunden förberett sig och vet vilka frågeställningar de vill ha svar på.

Dina förberedelser kan så klart vara så minimala eller grundliga som du anser är nödvändigt för att uppnå dina mål med konsultationen. Vi föreslår att du sätter ihop ett enkelt dokument eller en presentation som innehåller foton av de utrymmen du behöver hjälp med och frågor du vill ha svar på.

Du kommer också kunna ladda upp inspirationsbilder, möbler/inredning som du gillar eller planritningar/ritningar. Din rådgivare kommer kunna ta del av detta underlag och på så vis förbereda sig inför mötet med dig. Har du ytterligare frågor om hur du ska förbereda dig är du välkommen att kontakta oss på help@talkto.offical.com

Hur visar jag rådgivaren mitt hem?

Då mötet sker över video (Google Meet) som du kan använda på din mobiltelefon, bärbara dator eller Ipad så är tanken att du under mötet filmar ditt utrymme så att rådgivaren kan se och ge råd direkt.

Innan mötet kommer du även kunna ladda upp bilder samt dina frågeställningar så att rådgivaren kan förbereda sig. Det går även att dela bilder och annat material med varandra under själva videomötet. 

Hur betalar jag för en konsultation?

Betalning sker tryggt med kort vid bokning av en konsultation. Precis som när du köper ett klädesplagg eller liknande i en webshop.

Kan jag kontakta min bokade rådgivare innan mötet och berätta vad jag vill prata om?

Du kommer inte kunna kontakta eller diskutera direkt med din rådgivare innan konsultationen.

Däremot kommer du, när du bokar ditt möte få möjlighet att skriva en kort anteckning till din rådgivare och förklara vad du vill prata om. Efter bokningen av din konsultation kommer du även få möjlighet att fylla i ett frågeformulär för att ge din expert ytterligare information om ditt projekt och dina frågeställningar.

Du kan också att kunna ladda upp filer (presentationer, bilder, planritningar etc.) som rådgivaren kan titta på innan konsultationen och som ni kan titta på tillsammans under din konsultation.