Nicole Wilson

Trädgårdsdesigner

New Generation Gardens är en trädgårdsdesignstudio med bas i Stockholm, grundad av trädgårdsdesignern och programledaren på SVT’s Drömträdgården, Nicole.

Nicole har en passion för att skapa välformade och funktionella trädgårdar med en hög estetisk känsla. Hennes öga för detaljer sträcker sig från form och material till färg och växtval, allt noggrant anpassat efter platsens specifika förutsättningar. Nicole har nyligen uppmärksammats genom att bli nominerad till priset Garden Architect of the Year 2023 och erhöll andra pris i tävlingen.

Som trädgårdsdesigner hjälper Nicole sina kunder att skapa skräddarsydda trädgårdar som uppfyller deras behov och önskemål. Hon sätter en stark betoning på kommunikation och lyhördhet för att säkerställa att rätt material, färger och växter placeras på rätt plats.

Nicole har en bakgrund som mode- och skodesigner för välkända varumärken som Acne Studios och & Other Stories. Hon är även en av grundarna av företaget New Botanic och kommer att debutera som programledare för SVT:s nya trädgårdsprogram hösten 2023. Våren 2024 kan vi se fram emot att hon släpper en bok om trädgårdsdesign i samarbete med förlaget Natur & Kultur.

Utöver sitt professionella arbete älskar Nicole att experimentera i sin egen trädgård, där hon odlar allt från ätbara växter till blommor. Hon har inte bara skapat privata trädgårdar för designintresserade kunder, utan har även bidragit till utemiljöerna för bostadsrättsföreningar och hotell, inklusive Ellery Beach House Hotel i Lidingö, Stockholm.

Nicole har fått uppmärksamhet och omnämnanden i flera framstående tidningar och magasin, inklusive Residence, Elle, Elle Decoration, Elle Mat & Vin, Architectural Digest, Rum Ute, Damernas Värld, Villägaren och Vogue.

“Om du har kört fast och behöver hjälp med förslag på förbättringar, lösningar eller andra kreativa idéer när det kommer till trädgård så finns jag här för att vägleda dig. En personlig rådgivning och ett inspirerande möte som ger dig nya konkreta idéer om hur du kan förverkliga din drömträdgård.

Stockholm, Sweden

Swedish speaking

  Få hjälp med:

  • allmän trädgårdsinspiration
  • trädgårdsdesign
  • möblering och plantering på altan eller balkong
  • tankar och ideér kring spaljé, växthus, staket etc
  • hjälp att designa gångar och sittplatser
  • val av odlingskärl, krukor och odlingslådor
  • tips på växter som passar olika lägen
  • tips för att skapa en köksträdgård
  • rådgivning kring val av material och färger för markanläggning
  • belysning i trädgård

Boka en videokonsultation

Tid:
25 min
Pris:
1495 SEK
Konsultation:
1:1 videomöte
Tid:
55 min
Pris:
2495 SEK
Konsultation:
1:1 video call

Mer hjälp?

Om du efter din konsultation vill köpa ytterligare tjänster från rådgivaren, t ex moodboards, planritningar eller inredningsförslag så går det självklart bra, förutsatt att rådgivaren har tid. Vi hjälper dig såklart att beställa denna typ av tjänster.

Vad kan du förvänta dig av en videokonsultation?

En videokonsultation hjälper dig att komma vidare kring dina frågor och funderingar runt hemmet. Mötet kommer att ge dig inspiration och vägledning för att hjälpa dig att ta hållbara beslut för att skapa ett hem du älskar.

Att få prata med ett proffesionellt bollplank är guld värt och kommer att spara dig otaliga timmar i funderingar, felköp och beslutångest.

Visa upp det du vill prata om under videomötet, förbered en enkel presentation med bilder och länkar eller ställ dina frågor direkt i mötet.  Tiden är din att utnyttja och rådgivaren är där för att hjälp dig. Ett tips är att ta noteringar eller anteckna.

Vanliga frågor

Hur fungerar en konsultation?

Alla konsultationer äger rum över videosamtal i Google Meet. Innan din konsultation kommer du att få en kalenderinbjudan med en länk via email som leder till din konsultation. I mötet kommer du kunna visa ditt hem/rum/trädgård och prata med din rådgivare och bolla dina tankar och funderingar.

Kommer rådgivaren att skicka underlag så som ritningar och moodboards till mig efter konsultationen?

Talk To är en tjänst som baseras kring videokonsultationer. Lite som att träffa en läkare online. Det betyder att all kommunikation med din rådgivare sker under mötet och inga leveranser i form av ritningar etc skickas till dig efteråt.

Därför är det viktigt att du skriver ner och tar anteckningar under mötet.

Skulle du däremot vilja beställa ett större projekt av din rådgivare så går det såklart bra. Kontakta oss på help@talkto-official.com efter mötet så hjälper vi dig. 

Ska jag förbereda mig inför min konsultation?

Innan din konsultation kommer du att få en guide av oss som tydligt visar hur du förbereder dig på bästa möjliga sätt. De bästa konsultationerna är de där kunden förberett sig och vet vilka frågeställningar de vill ha svar på.

Dina förberedelser kan så klart vara så minimala eller grundliga som du anser är nödvändigt för att uppnå dina mål med konsultationen. Vi föreslår att du sätter ihop ett enkelt dokument eller en presentation som innehåller foton av de utrymmen du behöver hjälp med och frågor du vill ha svar på.

Du kommer också kunna ladda upp inspirationsbilder, möbler/inredning som du gillar eller planritningar/ritningar. Din rådgivare kommer kunna ta del av detta underlag och på så vis förbereda sig inför mötet med dig. Har du ytterligare frågor om hur du ska förbereda dig är du välkommen att kontakta oss på help@talkto.offical.com

Hur visar jag rådgivaren mitt hem?

Då mötet sker över video (Google Meet) som du kan använda på din mobiltelefon, bärbara dator eller Ipad så är tanken att du under mötet filmar ditt utrymme så att rådgivaren kan se och ge råd direkt.

Innan mötet kommer du även kunna ladda upp bilder samt dina frågeställningar så att rådgivaren kan förbereda sig. Det går även att dela bilder och annat material med varandra under själva videomötet. 

Hur betalar jag för en konsultation?

Betalning sker tryggt med kort vid bokning av en konsultation. Precis som när du köper ett klädesplagg eller liknande i en webshop.

Kan jag kontakta min bokade rådgivare innan mötet och berätta vad jag vill prata om?

Du kommer inte kunna kontakta eller diskutera direkt med din rådgivare innan konsultationen.

Däremot kommer du, när du bokar ditt möte få möjlighet att skriva en kort anteckning till din rådgivare och förklara vad du vill prata om. Efter bokningen av din konsultation kommer du även få möjlighet att fylla i ett frågeformulär för att ge din expert ytterligare information om ditt projekt och dina frågeställningar.

Du kan också att kunna ladda upp filer (presentationer, bilder, planritningar etc.) som rådgivaren kan titta på innan konsultationen och som ni kan titta på tillsammans under din konsultation.