Upptäck det naturinspirerade Case Study-huset i skärgården

Xiao He Interior

Photos: KRISTOFER JOHNSSON

Nestled in the picturesque archipelago, this Case Study House epitomizes a seamless integration of indoor and outdoor living. Architect Xiao He envisioned a sanctuary where every corner reflects a harmonious blend with the surrounding natural beauty, blurring the boundaries between inside and out.

Xiao’s design philosophy centers on bringing nature into the living space while maintaining a sense of comfortable distance. Her meticulous attention to detail is evident throughout the home, ensuring that each element enhances the overall ambiance without overshadowing the natural surroundings.

Xiao He Interior

Recently featured on Grand Designs Sweden, Xiao He’s vacation retreat combines the principles of Case Study House architecture with the cozy appeal of Swedish log cabins and the serene aesthetics reminiscent of Asian temples. Host Mark Isitt praised the villa for its elegance and unique embodiment of Xiao’s style, suspended among birch trees, providing an idyllic retreat for gatherings with loved ones.

The house is supported by 19-meter-long laminated wooden beams, timber walls, and expansive glass sections that seamlessly blend with its natural environment. A long walkway leads from the road to the deck, enhancing the house’s modern yet timeless appeal. Xiao integrates timeless design elements into contemporary spaces, drawing inspiration from past decades to create a home that feels both classic and refreshingly modern.

Xiao He Interior

Xiao’s approach to kitchen design defies current trends favoring enclosed spaces, opting instead for an open layout that fosters social interaction. She values the communal aspect of an open kitchen, creating a warm and inviting atmosphere for family and friends.

To manage kitchen odors effectively without compromising the kitchen’s sleek design, Xiao installed a cooktop equipped with a built-in extractor, proven effective even during intensive cooking sessions. This choice eliminates the need for a visible hood, preserving the kitchen’s clean lines. Glass cabinets further elevate the kitchen’s sophistication, reflecting light and adding depth to the space while discreetly storing small appliances.

Xiao’s design choices reflect a blend of practicality and aesthetic appeal. For example, her selection of dark gray marble countertops, reminiscent of archipelago granite, creates a captivating focal point without overwhelming the space.

Xiao He Interior

Designed to seamlessly blend with its natural surroundings, the house offers breathtaking views during all seasons, making it a cherished retreat for the He family. While currently a vacation home, Xiao envisions its potential as a permanent residence, suggesting future enhancements such as expanded storage and additional appliances to accommodate everyday living.

Reflecting on her lifelong dream of designing a home for her family, Xiao’s house on Svärdsö stands as a testament to her vision and expertise — a perfect amalgamation of natural serenity and modern functionality.

Xiao He Interior

Book A Consultation With Xiao

See her availability below. Xiao looks forward to talk to you!

  • Xiao He at Studio He
    2495 kr

    Prata med Xiao genom att boka en konsultation i kalendern nedan

    Upptäck fördelarna med videokonsultationer för att få personliga råd från våra erfarna experter direkt och bekvämt. Vi värdesätter noggrann förberedelse, vilket ingår som en del av priset för varje möte. Detta innebär att våra experter ägnar sig åt en grundlig genomgång av den information du delar med oss för att säkerställa skräddarsydda och professionella råd och lösningar. Om du behöver ytterligare hjälp, såsom moodboards eller ritningar, finns våra rådgivare tillgängliga för att erbjuda detta mot en extra kostnad. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig gärna vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *